Tuesday Mar 07, 2023

#20 - Flåklypa Grand Prix, Secret of Nimh, Spy Kids

Nytt jubileumsavsnitt innebär nytt nostalgiavsnitt. För tio avsnitt sedan återbesökte vi favoriter från våra tonår, nu i avsnitt 20 går vi ännu längre tillbaka i tiden och tittar på filmer vi tittade på om och om igen när vi var barn. Självklart såg vi också disneyfilmer när vi var små, vi var inte pretentiösa redan då, men vi har här valt lite mer oväntade och bortglömda filmer.

Som åttaåring förälskade sig Felix i Spy Kids och än idag verkar kärleken bestå till Robert Rodriguez actionkomedi om spionfamiljen Cortez. Hille och Krille, som ser filmen för första gången och helt utan rose-tinted glasses, är måttligt imponerade.

The Secret of Nimh släpptes 6 år innan Hille föddes men det hindrade inte en liten Hille från att få upp ögonen för den i en videobutik. Don Bluths animerade fantasyfilm är eventuellt en anledning till Disneys renässans på 90-talet men enligt Hille har Disney fortfarande inte nåt upp i Nimhs kaliber.

Som liten parvel var det den norska stop motion-filmen Flåklypa Grand Prix från 75 som gällde för Krille. Då var det kanske mest de coola maskinerna och bilarna och racingloppet som lockade, i vuxen ålder är det mer manus, detaljrikedom och animation som imponerar.

Krille fortsätter sen på animationstemat och listar sina fem favoriter bland animerade filmer genom alla tider.

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320